Badstuen

Velkommen til Hellerup Roklubs Vinterbad, der er en del af Hellerup Roklub.

Den 8. januar 1950 blev standeren over roklubbens finske badstue, Drivhuset, hejst for første gang. Badstuen revolutionerede dengang hele roklublivet i vinterhalvåret, og Drivhuset måtte udvides. Men den nye, specialbyggede ovn, Røde Maren, antændte isoleringsmaterialet, og hele badstuen blev lagt i aske. Det var i 1955, og gode råd var dyre. 

Det lykkedes på rekordtid for murermester Pamperin, et aktivt roklubmedlem, at rejse en brandsikker badstue som en Fugl Føniks over den gamle aske. Klublivet i vinterhalvåret blev genoptaget med kolde havbade og varme saunabesøg. 

I 2010 blev den sidst tilkomne badstue, en lille gasbeton-”perle” revet ned til fordel for en større bådhal. Den havde ført et noget hensygnende liv i mange år – og til trods for en øget interesse for at vinterbade langs hele Øresundskysten, var Drivhuset nærmest lagt øde. 

Den ny badstue fra 2011 svæver nærmest over Øresund med sin placering i vandkanten. Drivhusets gamle isbjørnestander er hejst igen, men navnet Drivhuset er aflivet til fordel for Hellerup Roklubs Vinterbad. Denne gang er det ikke en badstue kun for roklubbens medlemmer men et aktiv for det nære og lidt fjernere lokalområde. 

I dag er vi omkring 500 badstuemedlemmer og 350 roklubmedlemmer. Desuden står der mere end 800 på venteliste,

Sæsonen starter første søndag i september med standerhejsning og slutter sidste søndag i april. Der er åbent hver dag fra kl. 6 til kl. 22.

Seneste nyt

Formandens tale

Formandens tale
  •    
  •    

Traditionen tro blev den fremmødte skare...
27. oktober 2019 13:19
Updateren er flyttet

Updateren er flyttet
  •    
  •    

Til orientering er opdaterings-stationen...
23. oktober 2019 13:56
Klubbens politikker

Klubbens politikker
  •    
  •    

SIDSTE NYT – Klubbens politikker. Nå ja...
4. september 2019 15:47
Se alle nyheder

Klargøring i badstuen