Skovhuset

Hellerup Roklubs sommerhus
i Sletten ved Humlebæk

Siden 1954 har Hellerup Roklub haft sommerhus på Gl. Strandvej 284, 3050 Humlebæk. Oprindelig var det et toetagers træhus, men i 1976 blev det vandskadet, da et rør på første sal frostsprang, hvilket forvoldte så store skader ned gennem huset, at man besluttede at rive det ned og opføre et nyt og mere tidsvarende hus i ét plan. Huset er indrettet med tre soverum med i alt 13 sengepladser og dertil 2 toilet/baderum. Den store opholdstue har i den ene ende et åbent køkken i forbindelse med spisepladserne.

Grunden er ganske unik for os som roere. Den ligger ca. 3 timers roning fra klubben, har egen strandgrund til oplæg af både og støder op til Lave skov med udgang til skoven. Huset er primært til brug for roere på weekendture, men lejes også ud til medlemmerne og deres familier i ledige perioder.

At en københavnsk roklub har sommerhus i Sletten var tidligere ikke noget særsyn, idet det blev betragtet som en god økonomisk investering og et kæmpe plus for roaktiviteten i klubben. Mange af klubberne har afhændet deres huse, men HDR, Skjold og HR er stadigvæk repræsenteret på stedet, hvor man for år tilbage havde et turbulent rend af roere tidlig og silde.
Henter billeder...